Hvorfor er Wicanders korkgulv det perfekte valg

Enda stillere

Takket være de akustiske fordelene kork gir, bidrar Wicandersgulv med å dempe støy i og mellom rom. Sammenlignet med laminatgulv, reduserer kork lyden med opp til 53%.

Test utført av Entwicklungsund Prüflabor Holztechnologie gmbH (EPH) i Tyskland i henhold til IHD-W 431.

Enda varmere

De naturlige termiske egenskapene i kork, gjør Wicanders gulv meget energieffektiv, og gir en optimal temperatur hele året.

Ved testing av temperatur i foten etter kontakt med fire ulike materialer, skiller kork seg ut som den beste løsningen for å holde på varmen. Bedre enn tregulv, og langt bedre enn vinyl eller keramiske fliser når det gjelder å unngå spredning av energi.

Studere utført av IBV biomekaniske instituttet i Valencia, Spania.

Enda høyere gangkomfort

Korkgulv er meget behagelig å gå på. Dette fordi kork har en naturlig fleksibilitet, noe som gir en unik komfort når man beveger seg.

Når man tester oppfatningen av komfort av en gruppe mennesker som går i 45 minutter på fem ulike materialer, viser resultater at Wicanders korkgulv er best. Med høy oppfattelse av komfort så utkonkurrerer kork både linoleum, laminat og keramiske fliser når det gjelder gangkomfort.

Studie utført av IBV biomechanical institute i Valencia, Spania.

Enda mer velvære for kroppen

Wicanders gulv er stabil nok til å unngå ubehag man kan få i bena og ryggen ved å gå på for harde eller for myke gulv.

Mykere enn laminat og hardere enn tepper. Wicanders korkgulv har den perfekte miksen for å redusere støt i hælen og spenninger i kroppen, men stabil nok til å gi foten den nødvendige stabiliteten slik at man reduserer belastningen ved gange.

Test utført av IBV biomekaniske instituttet i Valencia, Spania.

Enda sterkere mot støt

På grunn av korkens naturlige elastisitet, har Wicanders gulvbord evne til å sprette tilbake fra harde støt. Tester viser at Wicanders korkgulv har høy støtdempende ytelse. Når en gjenstand ved et uhell faller ned i et kork- eller et laminat bord, viser testen forskjellige resultater (ref tabellen).

Test utført av IBV biomekaniske instituttet i Valencia, Spania.

om-wic1Rask og enkel montering
Flytende gulv er raskt og enkelt å installere. På limgulv krever undergulvet mindre utbedring så du sparer tid og reduser monteringskostnadene.

om-wic2Lite og enkelt vedlikehold
Den spesielle overflatebehandling av Corkcomfort gjør gulvet lettere å rengjøre og vedlikeholde.

om-wic3Bærekraftig
Kork kommer fra barken av korkeik treet. Den fjernes fra stammen for hånd uten å skade treet. Hvert år vokser ny bark frem og gjør det til en fornybar og bærekraftig ressursforvaltning.